Túto myšlienku opäť oprášila kaviareň Art Café Štrba s obcou Štrba. Organizátori pozývajú na krásne vianočné podujatie, ktoré sa uskutoční 17. a 18.12.2016 od 11.00 hodiny na priestranstve pri Obecnom úrade v Štrbe. Tento ročník prináša viacero noviniek.

Prvou z nich je otvorenie Vianočných trhov v sobotu Tradičnou zabíjačkou. Pre návštevníkov bude pripravená ochutnávka zabíjačkových špecialít, prezentácia zaniknutej osady Šoldov a k tejto tradične dedinskej udalosti  prispeje aj folklórna hudba. V centre Štrby budú návštevníkom ponúkať svoje produkty stánky s vianočným sortimentom, dekoráciami a občerstvením.

Súčasťou vianočných trhov je bohatý program na pódiu. Od 15.00 hodiny urobí detičkám radosť bábkové divadlo Cililing, Kocúr v čižmách a následne bude pokračovať program vystúpením detí z Materskej školy v Štrbe, predstaví sa miestna folklórna skupina Štrbän, gospelová skupina TY&MY, hudobná skupina Melancholic Pop Underground a čerešničkou na záver bude speváčka zo Superstar Barbora Hazuchová.

V nedeľu trhy otvárajú rovnako o 11.00 hodine. Miestna skupina Bread & Wine otvorí kultúrny program o 13.00 hodine. Ďalej sa predstaví akustické duo Strange a spevák Martin Skuban.

Každoročne sa v Štrbe konajú Vianočné slávnosti. V nedeľu o 17:00 vyvrcholí vianočný program v Štrbe slávnosťou Otváranie dverí Vianoc podtatranských, ktorá bude oslavovať tento rok 27. výročie. Na slávnosti sa predstavia miestne folklórne skupiny, cirkevné spevokoly. Hosťami tohto ročníka budú herec a recitátor Peter Rúfus a speváčka Anka Gajová.

plagat-vianoce-2017

Art Café Štrba a Obec Štrba sa tešia na Vašu návštevu a prajú šťastné a veselé Vianoce!

Viac nájdete na www.artcafestrba.sk/vianocne-trhy/ a www.strba.sk